Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Митрополит рукоположив нового ієрея у Зарваниці

by Vira Shpuniar
1,3K перегляди

19 серпня,  з нагоди празника Переображення Спаса нашого Ісуса Христа, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Разом з митрополитом співслужили ректор Марійського духовного центру владика-номінант Володимир Фірман, адміністратор малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитро Квич, ректор Тернопільської вищої духовної семінарії о. Іван Римар, синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. м. Андрій Іван Говера, викладачі ТВДС та ініші душпастирі.

Особливим цей день став для отця-диякона Сергія Дмитерка, випускника Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого, адже у цей день  він прийняв з рук архиєпископа Василія Святу Таїну Священства.

По завершенні Богослужіння митрополит Василій привітав новопоставленого ієрея зі осягненням цього особливого дару, побажав жертовно, в послуху  сповняти Божу волю. Звертаючись до паломників, які брали участь у Літургії, архієрей закликав кожного неустанно складати свої молитви до Бога за наших захисників, полонених, вимушених переселенців та тих, хто знаходиться в окупації, а найголовніше просити у Господа перемоги над злом для всього українського народу.

За доброю українською традицією біля каплиці над джерелом відбулося водосвяття та освячення першоплодів, які вірні принесли з собою до храму. Присутнім митрополит Василій уділив архиєрейське благословення.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися