Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

ХVІІІ Міжнародна проща родин мігрантів Самбір-Зарваниця

by Vira Shpuniar
262 перегляди

У неділю, 14 серпня, в Марійському духовному центрі «Зарваниця» завершилося ХVІІІ Міжнародне паломництво родин мігрантів із Самбора до Зарваниці, яке третій рік поспіль проходить  в онлайн форматі. Проща відбулася з благословення голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ єпископа Степана Суса. Розпочалася духовна мандрівка 4 серпня у Самборі, де паломники взяли участь у Святій Літургії у церкві Різдва Пресвятої Богородиці та молилися перед чудотворною іконою Самбірської Богоматері. Протягом десяти днів онлайн-паломництва мігранти з різних куточків світу єдналися у молитві, слухали науки й повчання духівника руху о. Антона Бориса.

У  суботу прочани пройшли пішки частину дороги до святого місця. У Зарваниці молилися перед чудотворною іконою Зарваницької Богородиці, разом брали участь у Святій Літургії, молилися на Хресній дорозі та у криптах Марійського духовного центру, де похований о. Василь Поточняк – засновник паломницького руху.

У неділю в малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Свята Літургія, яку очолив адміністратор о. м. Дмитро Квич у співслужінні референта зовнішніх зв’язків Пасторально-міграційного відділу УГКЦ о. Віталія Храбатина, духівників цьогорічної прощі о. Антона Бориса й о. Ігоря Котенка, сотрудника МДЦ о. Миколи Медюха та інших священників. Після спільної молитви о. м. Дмитро від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка привітав учасників  XVIIІ міжнародної прощі мігрантів та їх родин з Самбора до Зарваниці, подякував за їхню жертовність та щиру віру.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися