Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

ІІІ професійна проща працівників енергетичної галузі Тернопільщини

by Vira Shpuniar
859 перегляди

У неділю, 13 серпня, до Марійського духовного  центру «Зарваниця» прибули працівники ВАТ «Тернопільобленерго», щоби взяти участь у ІІІ професійній прощі, просити у Всевишнього благословення на щоденну працю й опіки у воєнний час. У цей день у відпустовому місці зібралося чимало працівників і ветеранів енергетичної галузі Тернопільської області.

Центральною подією паломництва стала  Божественна Літургія у малій базиліці Зарваницької Матері Божої, яку очолив адміністратор малої базиліки о. м. Дмитро Квич у співслужіння сотрудника о. Миколи Медюха й інших священнослужителів. Енергетики чисельно взяли участь у спільній молитві.

Після Богослужіння о. Дмитро від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка привітав всіх учасників паломництва. «Робота працівників енергетичної сфери завжди була складною та важливою. У воєнний час ви працюєте цілодобово, попри складні погодні умови, попри обстріли, працюєте, щоб українці вдома мали світло та тепло. Ви є серед тих, хто своєю увагою та сумлінною працею забезпечує майбутню перемогу України», – звернувся до паломників священник. Також отець-митрат вручив митрополичі грамоти в знак вдячності за звитягу та жертовну працю в. о. голови правління – генеральному директору ВАТ  «Тернопільобленерго» Ігорю Юхімцю, голові профкому ВАТ «Тернопільобленерго» Лілії Пензей та очільникам районних відділів.

Після цього у каплиці над джерелом відбулося освячення води. Паломники молилися Хресну дорогу, відвідали «Український Єрусалим» й усі святині Марійського духовного центру.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися