Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Проща паломників зі Зборівського та Озернянського деканатів

by Vira Shpuniar
1,6K перегляди

Щороку паломники зі щирою вірою, любов’ю та ревною молитвою приходять до дому Небесної Матері у Зарваниці, щоби просити миру для нашої держави, потрібних ласк і добра для своїх рідних. Саме так у суботу, 5 серпня, вірні Зборівського та Озернянського деканатів чисельно здійснили прощу до Марійського духовного центру «Зарваниця». Близько 800 прочан разом зі своїми душпастирями пішки долали шлях до святого місця,  щоби просити заступництва над нашими воїнами, перемоги України та миру для українського народу. Також у цей день до них долучилися паломники з Бучацької єпархії, які пішки прийшли до Зарваниці.

Присутні зібралися біля парафіяльного храму Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці, приступили до чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої. Декан Зарваницький о. Володимир Топоровський щиро привітав всіх учасників, когось з ювілейною 30-ою, а когось із 31-ою пішою прощею до Зарваниці. Отець подякував деканам за чудовий рівень організації паломництва, за велику жертовність, відвагу й довіру до Бога. У каплиці Всіх святих українського народу відбулася Божественна Літургія, яку очолили декан Зборівський о. Віталій Вовк та декан Озернянський о. Василь Миць у співслужінні священників зі своїх деканатів. Чудовим співом спільну молитву возвеличив молодіжний хор м. Зборова.

Наслідуючи добрі традиції, які завжди єднали вірних, паломники пройшли зі запаленими свічками та піснею прослави Зарваницької Богоматері до Марійського духовного центру. У каплиці над джерелом відбувся Молебень до Пресвятої Богородиці та водосвяття, тому паломники поверталися у свої домівки, зачерпнувши цілющої води та наповнившись Божою благодаттю.

Вам може також сподобатися