Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Реколекції для їмостей Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

by Vira Shpuniar
5,9K перегляди

Перший тур триденних реколекцій  для дружин священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ завершився в середу, 2 серпня, в Марійському духовному центрі «Зарваниця» і проходив він під назвою «Ось я Слугиня Господня: нехай станеться зі мною по Твоєму слову…» (Лк. 1, 38).  Духовні науки виголошував сотрудник Марійського духовного центру, духівник спільноти «Подружні зустрічі» о. Микола Медюх.

Зважаючи на те, що минулого року через повномасштабне вторгнення реколекції для їмостей не проводилися, цьогоріч з великим нетерпінням очікували зустрічі у Зарваниці. Ці зустрічі увінчалися цікавим, сповненим приємних вражень і несподіванок, часом. З самого початку присутніх заінтригувала тема духовних наук, адже нею стали слова Пресвятої Богородиці. У доволі цікавий спосіб загальну тему реколекцій було поділено на менші мікротеми. Завдяки отцю-реколектанту дана проблематика набула глибшого розуміння, відкривала постать жінки у новому, яскравішому світлі. Отець Микола дуже вміло поєднував духовні науки, приклади жінок у Старому й Новому Завітах із ліричними творами українських класиків та сучасних поетів.

Насиченою й духовно багатою була молитовна частина реколекцій, щоби оновити близькість у спілкуванні з Творцем. Кожен міг скористати зі Святих Тайн Покаяння і Євхаристії, приватної розмови з духівником, особистої молитви.

Родзинкою всієї програми реколекцій і приємним подарунком для добродійок став вечір академічної музики від струнного ансамблю «Quattro corde» м. Івано-Франківськ, який спонукав до ще глибшого розважання, подарував затишок в душі і радість у серці.  А що більше, ця класична музика для багатьох стала чи не найкращим «терапевтичним» методом, що і тривожив, і водночас дарував спокій, зривав овації, а інколи і сльозу, надихав і додавав сил на шляху до перемоги.

Вам може також сподобатися