Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

ІІ Всеукраїнська проща волонтерів та ХІ проща медичних працівників до Зарваниці

by Vira Shpuniar
685 перегляди

У суботу, 29 липня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулися два особливі паломництва людей, які щоденною нелегкою працею  допомагають українцям у час війни. Це Друга всеукраїнська проща волонтерів та Одинадцята професійна проща працівників медичної сфери Тернопільщини.

Волонтери, які зібралися з різних осередків Благодійної організації Карітас, здійснили пішу прощу до святого місця. У Зарваниці до них долучилися лікарі, фельдшери, медичні сестри та інші працівники медицини області. Біля малої базиліки Зарваницької Матері Божої відбулася урочиста зустріч архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, який очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Співслужили з архиєреєм ректор Марійського духовного центру владика-номінант Володимир Фірман, численні медичні капелани Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та священники- очільники осередків Благодійної організації Карітас. В цей день присутні особливо молилися за наших захисників, волонтерів та військових медиків, які щоденно ризикуючи життям, захищають кожного українця від війни.

Після Богослужіння митрополит Василій привітав усіх учасників цих паломництв, подякував за їхню жертовність й милосердя, які вони кожного разу проявляють на місцях праці. Також  архієрей вручив митрополичі грамоти й ікони Зарваницької Богородиці  директору департаменту охорони здоров’я Ользі Ярмоленко та іншим медичним працівникам, які самовіддано працюють у сфері охорони здоров’я і виявили громадянську мужність, відданість професії й самопожертву. На завершення прощі відбулось освячення води, спільне фото, молитва на Хресній дорозі, відвідини величних святинь Марійського духовного центру.

Вам може також сподобатися