Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Проща працівників сільськогосподарських господарств

by Vira Shpuniar
972 перегляди

24 червня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася XVI професійна проща працівників агропромислового комплексу Тернопільщини. Участь у паломництві взяли працівники департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОВА,  керівники сільськогосподарських підприємств, очільники та працівники фермерських господарств нашої області. Традиційно в кінці червня, напередодні періоду жнив  вже 16 рік поспіль вони беруть участь у професійному паломництві, щоби попросити Божого благословення на щасливий збір урожаю.

Центральною подією прощі стала Архиєрейська  Свята Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк в малій базиліці Зарваницької Матері Божої. З архієреєм спів служили ректор Марійського духовного центру о. м. Володимир Фірман  і сотрудник о. Андрій Шалай.

Після спільної молитви владика Теодор щиро привітав заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації Віктора Устенка, директора департаменту  агропромислового розвитку Тернопільської ОВА Володимира Стахіва, працівників департаменту й усіх паломників, які прибули до відпустового центру, подякував за їхню невтомну й необхідну в час війни працю й любов до рідної землі. Також владика висловив подяку аграріям за щорічне сприяння в організації всеукраїнських прощ. Провідним працівникам галузі архиєрей вручив подячні грамоти. В знак вдячності за багаторічну духовну опіку  та на згадку про паломництво аграрії подарували паломницькому центру церковні речі. На завершення у каплиці над джерелом відбулося освячення води та спільне фото учасників паломництва.

 

Вам може також сподобатися