Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Піша проща дружин священників до Зарваниці

by Vira Shpuniar
4,3K перегляди

Паломництво є живим втіленням духовно подорожі до Господа, до святості. Особливо в час тривог, війни ми приходимо до Бога й Пресвятої Богородиці, щоби як добрі діти випрошувати у Них миру, перемоги та усіх потрібних ласк. З таким наміром 17 червня відбулося Друге піше паломництво дружин священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії до Зарваниці. З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка), напередодні міжнародного свята Дня батька, їмості пішки подолали шлях, молитовно єдналися за перемогу України, порятунок усіх воїнів, мирного населення й полонених та в особистих наміреннях. Духовний супровід для паломниць здійснювали духівники з кожного деканату.

Прибувши до відпустового місця, дружини священнослужителів молилися молебен до Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою Зарвавницької Матері Божої у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці. Процесійною ходою пройшли до Марійського духовного центру «Зарваниця», де разом з духівниками молилися Хресну дорогу, відвідали Український Єрусалим й святині МДЦ.

Центральною подією всієї прощі стала Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк. Після Літургії архієрей теплими словами привітав усіх присутніх, подякував за жертовність, любов і довіру до Пресвятої Богородиці. На завершення відбувся похід до чудотворного джерела, освячення води й спільне фотографія на згадку про цей особливий час.

Вам може також сподобатися