Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

День подяки в Тернопільському обласному ліцеї «Знамення»

by Vira Shpuniar
1,3K перегляди

«Дякую» – те слово, яке нас вчать говорити змалечку, проте ми так часто забуваємо його сказати. Саме тому щороку  у Тернопільському обласному ліцеї «Знамення» спільнота дякує Богу за прожитий навчальний рік. Цьогоріч День подяки відбувся 17 червня, і  готувалися до нього усі: педагоги, працівники та особливо ліцеїстки. У цей день, на жаль, у непростий час війни не всі випускниці змогли взяти участь в особливій події.

Цей випуск є другим випуском Тернопільського обласного ліцею «Знамення» і чотирнадцятим – колегіуму для дівчат «Знамення». Знаменно, що група ліцеїсток-медалісток поповнилась на ще одну наполегливу ученицю – Марʼяну Данцевич, яка своєю постійною працею заслужила золоту медаль.

За доброю традицією День подяки розпочався з урочистої Архиєрейської Святої Літургії у малій базиліці Зарваницької Матері Божої, яку очолив Боголюбивий владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський. Він настановив дівчат: «Не розкидайте свої перли. Саме християнські цінності є тими перлами, які ви тут здобували впродовж останніх років у Зарваниці. Тому пронесіть їх крізь усе життя. Будьте мудрі, чесні та милосердні». Співслужили разом із владикою о. м. Володимир Фірман, ректор Марійського духовного центру й голова ради ліцею, о. Микола Медюх, вчитель, духівник ліцею, о. Іван Зозуля, голова комісії у справах освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, о. Микола Вуйцік та ініші душпастирі.

Після Божественної Літургії заступник директора департаменту освіти і науки Тернопільської військової державної адміністрації п. Ганна Зварич вручила випускницям свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти й передала слова вітання від директора департаменту п. Ольги Хоми. Також п. Анна  нагородила грамотою директора департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА в.о. директора Тернопільського обласного ліцею «Знамення» п. Віру Шпуняр та класного керівника 11 класу с. Ольгу Беш за активну педагогічну діяльність. У каплиці над джерелом відбулося освячення води й благословення випускниць на щасливе, мирне майбутнє.

Святкування продовжилося урочистою академією, на якій  п. Ганна Зварич привітала випускниць, учителів, батьків та побажала одинадцятикласницям: «Продовжуйте зростати «мудрістю, літами та ласкою у Бога та людей», памʼятайте про цінність кожної хвилини. Великого бажайте! Будьте завжди у зоні досяжності Божої благодаті!»

 Привітала також своїх духовних дітей класний керівник 11 класу с. Ольга Беш та побажала їм не боятись свідчити про Бога та Матінку Божу та бути милосердними.

За доброю традицією десятикласниці подарували своїм подругам-випускницям власноруч вишиті торбинки і склали для них найкращі вітання. Ще з вітальним словом звернулась минулорічна випускниця Людмила Галюлько, студентка Західноукраїнського національного університету, членкиня департаменту регіонального розвитку Європейського молодіжного парламенту (ЄМП) Україна, головна організаторка Маґури 2023 – 16-тої Національної відбіркової конференції ЄМП Україна. Вона побажала їм ніколи не зупинятись і прагнути завжди більшого.

Завершився захід патріотичною піснею «За Україну», яку виконувала уся велика спільнота ліцею «Знамення». Кожен з нас має пам’ятати, що вдячність має велике суспільне значення, приносить у людське життя атмосферу теплих стосунків, розуміння, добра. Щирі слова вдячності та любові звучали у цей день у ТОЛ «Знамення».

Вам може також сподобатися