Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Зустріч директорів шкіл Тернополя та працівників управління освіти і науки Тернопільської міської ради

by Vira Shpuniar
5,8K перегляди

У Зарваниці в новозбудованому та нещодавно відкритому Багатофункціональному навчально-просвітницькому центрі з 01 по 02 червня проходили дні духовної віднови для директорів шкіл м. Тернополя та працівників управління освіти і науки Тернопільської міської ради. Головна тема зустрічі: «Плекання духовних та моральних цінностей – основа успішного освітнього процесу».

Голова Патріаршої комісії у справах освіти і виховання о. Петро Майба (СДБ) представив наступні важливі доповіді: «Зустріч Ісуса з Самарянкою: зустріч людини з Богом в сьогоднішніх реаліях» та «Жертва Христа в Євангелії від Івана: правильне формування та реалізація освітнього процесу». Учасники мали можливість ознайомитися із перлиною духовного життя – Марійським духовним центром «Зарваниця». Вони молитовно пройшли Хресну дорогу, жертвуючи її за спільне для цілого українського народу намірення – припинення війни, мир та перемогу.

На другий день зустрічі о. Микола Медюх, викладач Тернопільської Архиєпархіальної вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого, відповідальний за духовно-просвітницьку місію в МДЦ «Зарваниця», представив доповідь на тему: «Полюбіть правду і правда визволить вас». о. д-р Іван Січкарик, референт зовнішніх зв’язків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, викладач Тернопільської Архиєпархіальної вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого, вже на рівні біблійному висвітлив проблематики та завдання в освітньому процесі у доповіді на тему: «Святе Письмо – джерело для правильного духовно-морального виховання особи». о. митрат Володимир Фірман поділився досвідом соціального служіння Церкви, а саме Марійського духовного центру в різних напрямках господарської діяльності, завдяки якій реалізуються численні соціальні суспільно-важливі проекти для добра церковної спільноти та народу.

У завершальній зустрічі відбулося ділення, підведення підсумків та представлення напрямних для подальшої реалізації їх в освітніх закладах на основі плекання духовних та моральних цінностей, які є головною базою як виховання так і освітнього процесу.

Начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради пані Ольга Похиляк подякувала усім учасникам завершальним словом та висловила великі сподівання на плідну співпрацю в реалізації спільної місії – правильне виховання та навчання школярів та усіх, хто є задіяних до цього важливого процесу. Захід завершився подячним молебнем до Богородиці, який відслужили в парафіяльній церкві у стіп чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої.

о.  д-р Іван Січкарик

Вам може також сподобатися