Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

В Зарваниці відбулася VІ Всеукраїнська проща Марійських і Вівтарних дружин

by Vira Shpuniar
2,4K перегляди

27 травня, в чудовий суботній день, Зарваниця повнилася молитвою, радістю та багатьма-багатьма усмішками дітей Небесної Неньки, які прибули  до Марійському духовному центрі «Зарваниця», щоби взяти участь в VІ Всеукраїнській прощі Марійських та Вівтарних дружин. Цьогорічне паломництво присвячене двом важливим подіям: 400-річчю мученицької смерті священномученика Йосафата та 90-річчю з дня народження патріарха Любомира Гузара.

Кілька тисяч юних та маленьких паломників єдналися у молитві, просили у Небесної Матері перемоги для України й порятунку для нашого народу. Архиєрейську Святу  Літургію на головному подіумі МДЦ  очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк у співслужінні численних душпастирів, відповідальних за спільноти. По завершенні Богослужіння відбулася важлива подія для майбутніх членів Марійської і Вівтарної дружин, адже митрополит здійснив урочисту посвяту нових членів спільнот, а також уділив архиєрейське благословення.

Після обіду програма паломництва була дуже насиченою й веселою. Під керівництвом аніматорів та студентів Тернопільської вищої духовної семінарії ім. патріарха Й. Сліпого діти танцювали патріотичні банси, слухали цікаві науки, молилися Хресну дорогу, долучилися до квесту, який подарував усім позитивні емоції та радість. Також відбулася цікава духовно-мистецька програма, за участі членів спільнот, координатора Марійських спільнот Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Василя Брони та гурту «В ритмі серця» Тернопільської семінарії.

Завершилася проща Молебнем до Пресвятої Богородиці, нагородженням переможців та вже традиційним флешмобом, який подарував відчуття гордості й продемонстрував, що Україна завжди буде єдиною і цілісною.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися