Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Дні духовної віднови для лідерів мирянських спільнот

by Vira Shpuniar
584 перегляди

З 26 по 28 травня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» тривали реколекції для лідерів мирянських спільнот УГКЦ на тему «Зміцнення мирянського служіння на парафіях та сприяння християнським цінностям». На духовну віднову прибули представники з Львівської, Івано-Франківської, Тернопільсько-Зборівської архиєпархій та Бучацької єпархії. Участь у формаційній зустрічі взяв голова Патріаршої комісії у справах родини і мирян – Юрій Підлісний. Тернопільсько-Зборівську  митрополію представляла Анна Зварич – голова комісії у справах родини і мирян.

Духовні науки для лідерів мирянських спільнот виголошував отець Корнилій Віктор Яремак (ЧСВВ). В часі зустрічей учасники роздумували над Словом Божим, його значенням у житті людини, у житті християнина. «Завдання і місія християнина нести науку і Царство Боже для інших. Ставши автентичними християнами ми можемо впливати на суспільство і показувати, що те, що пропонує Христос краще, ніж те, що суспільство само придумує. За правдою потрібно йти, її визнавати, з нею годитися, нею жити. Особистий приклад християнина є дуже важливий», – наголошував отець-реколектант.

Робочий день розпочинався з Божественної Літургії, також учасники молилися Хресну дорогу, розважали над стражданнями і терпіннями Ісуса Христа, і яке значення мають страждання у житті людини.

На добру згадку про час духовного відпочинку сотрудник МДЦ о. Ігор Засійбіда вручив усім учасникам символічні презенти із Зарваницької землі.  На завершення присутні відвідали парафіяльний храм Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці та приступили до чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої, а також молилися подячний молебень у малій базиліці Зарваницької Богородиці.

повідомила Анна Зварич

Вам може також сподобатися