Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Велелюдна театралізована Хресна дорога за Україну

by Vira Shpuniar
25 перегляди

Щороку напередодні Страсного тижня вулицями Тернополя проходив велелюдний Хресний хід, який об’єднував у молитві тисячі вірних. Через воєнний стан й напружену ситуацію в країні цього року Хресна дорога відбулася в Марійському духовному центрі «Зарваниця» в неділю, 2 квітня. Знамення подія, яка дозволяє пережити разом з Ісусом Христом страждання та смерть, які Він приймає і терпить, заради спасіння людства, особливо розчулює наші серця у час, коли гине цвіт нації – найкращі сини і дочки України.

Очолив молитву архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) разом з екзархом Луцьким владикою Йосафатом (Говерою), єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським Теодором (Мартинюком) й за участі багатьох душпастирів з усієї архиєпархії. Організували театралізоване дійство студенти Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого. Брати зачитували глибокі роздуми й супроводжували ходу страсними піснями.

Піднімаючись Хресною дорогою, присутні  молилися  за усіх воїнів, за поранених, полонених і пропавши безвісти, за дітей та цивільне населення, яке перебувало й досі є під окупацією росії, за медиків, рятувальників, працівників енергетичної сфери, волонтерів, за тих, що втратили своїх рідних та за загиблих героїв. На кожній стації лунала молитва за міста, які прийняли найбільший удар окупантів, адже деякі з них повністю зруйновані.

Вам може також сподобатися