Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Проща працівників житлово-комунальних господарств та піше паломництво «Стежками Патріарха Йосифа»

by Vira Shpuniar
26 перегляди

У тривожний час війни кожна людина в особливо потребує Божої благодаті, і  Зарваниця є тим місцем, де відчуваємо Його милість і любов. Щороку до святого місця прибувають паломники різних професій, що вже стало доброю традицією, щоб просити в Господа благословення у своїй праці та миру й добра для України. Організаторами професійних прощ є Комісія у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

У неділю, 2 квітня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» розпочався  період професійних прощ, першим відбулося ІХ паломництво працівників житлово-комунальних господарств. Участь у духовній подорожі взяли працівники ЖКГ Тернопільщини й Львівщини. Не так давно комунальники відзначили своє професійне свято, тому з цієї нагоди прибули до Зарваниці для спільної молитви за перемогу України у війні, єдність українського народу, за свої сім’ї та родини.

Розпочалось проща Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) у співслужінні адміністратора малої базиліки о. м. Дмитра Квича, сотрудника о. Миколи Медюха,  секретаря Апостольської Нунціатури у Демократичній республіціКонго о. Андрія Євчука та адміністратора парафії св. Бориса і Гліба м. Києва о. Андрія Боднарука. У пастирському слові владика Теодор наголосив, що зараз український народ потребує єдності, довготривалої і не проминаючої, як і учні Ісуса Христа у час страждань Спасителя. Архиєрей запросив кожного прочитати настанови праведного митрополита Андрея Шептицького, які він виклав у посланні «Як будувати Рідну Хату», адже після перемоги український народ повинен об’єднатися навколо однієї мети – розбудови рідної держави.

По завершенню Богослужіння владика Теодор подякував працівникам житлово-комунальних господарств. «Сфера комунального господарства завжди була є вагомою і стратегічною в житті суспільства. Сьогодні ви є однією з головних сфер, яка забезпечує комфортні умови життя тисячам людей. Це – тепло світло, вода в будинках, школах, садочках, лікарнях, а ще – благоустрій та краса міст і сіл. Ви проявили неабияку мужність та високий професіоналізм, ліквідуючи наслідки енергетичного терору, який росія влаштувала цієї зими», – зазначив архиєрей. На згадку про це паломництво владика вручив пам’ятні ікони голові Тернопільської обласної організації Профспілки працівників житлово-комунальних господарств Валерію Коссу, голові Львівської міської організації Профспілки працівників житлово-комунальних господарств Дарії Мамутович, заступнику директора департаменту – начальник управління житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської обласної військової адміністрації Софії Близнюк.

У цей день також завершилася піша проща «Слідами Патріарха Йосифа» із Заздрості до Зарваниці. Участь у ній взяли паломники з Києва, Львова, Кам’янець-Подільського. Багаторічними організаторами прощі є подружжя Богдана та Світлани Тернопільських, Анастасія Феник і Віра Кукул. Духовно опікувалися прочанами священики з Києва: о. Андрій Боднарук та д-н Юрій Вольбин.

Опісля відбулось освячення води, паломники молилися Хресну дорогу, відвідували святині Марійського духовного центру.

Вам може також сподобатися