Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Реколекції для керівників органів управління освітою територіальних громад

30 перегляди

23-24 березня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) відбулися дні духовної віднови для керівників органів управління освітою територіальних громад Тернопільської області на тему «Духовність та моральна стійкість – основа ментального здоров’я учасників освітнього процесу». Організаторами реколекцій стали Комісія з питань освіти і виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії й освітньо-науковий центр Патріарха Йосифа у співпраці з департаментом освіти і науки Тернопільської ОВА.

Перша зустріч розпочалася з вітального слова директора департаменту освіти і науки Ольги Хоми й заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації Віктора Устенка. Після чого заступник директора департаменту освіти і виховання Ганна Зварич представила присутнім тему «Ментальне здоров’я – стан рівноваги і цілісності людського буття». До завершення першого дня керівники відділів освіти взяли участь у молитві за Україну на Хресній дорозі, відвідали сакральний комплекс «Український Єрусалим», мали спільне читання Божого Слова, яке провів голова Комісії з питань освіти і виховання архиєпархії о. Іван Зозуля.

Другий день духовної подорожі розпочався із Божественної Літургії Передшеосвячених Дарів, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) у співслужінні священників Марійського духовного центру. У пастирському слові архієрей наголосив на великій потребі, необхідності у час війни й випробувань скріпляти нашу віру у Господа, не сумніватись у Його помочі і благодаті. В часі молитви освітяни мали нагоду приступити до святих Тайн Покаяння і Євхаристії. Після сніданку учасники прослухали науки на тему «Віра – основа стосунків з Богом» та «Образ Бога в якого ми віримо», які виголосив голова Патріаршої комісії з питань освіти і виховання УГКЦ о. Петро Майба (СДБ).

На завершення присутні відвідали парафіяльний храм та приступили до Чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої, а також молилися подячний молебень у малій базиліці Зарваницької Богородиці.

Вам може також сподобатися