Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Реколекцій для священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

9 перегляди

З 13 по 15 березня  2023 р. Б.  з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) у Марійському духовному центрі «Зарваниця»  тривав особливий період віднови духа й молитви для священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.  Участь взяли близько шістдесяти душпастирів з різних парафій Тернополя та області.

Духовні науки на тему «Покликання до віри і покликання у вірі зі Святого Письма» виголошував  синкел у справах духовенства і парафій митрофорний протоієрей Павло-Василь Репела.  На прикладі праотця Авраама, пророка Йони, Мойсея, Пресвятої Богородиці, митаря Закхея, апостолів,  інших старозавітних й новозавітних діячів о. м. Павло наочно продемонстрував, якою повинна бути сила віри духовних осіб Господеві. Підсумовуючи, реколектант наголосив на потребі навчитися уважно слухати Господа Бога, «коли ми молимося, читаємо чи слухаємо Святе Письмо, проповідуємо, або готові вислухати, послужити іншим».

Після завершення реколекцій о. мітрат Роман Гриджук від імені усіх священників-учасників духовної віднови подякував реколектанту за змістовну науку, яка є дуже потрібною у період війни, щоби краще здійснювати своє служіння вірним.
Також у часі реколекцій священники спільно служили Божественну Літургію, молилися церковне правило, Хресну дорогу, відвідували святині Марійського духовного центру.

Вам може також сподобатися