Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Завершилися реколекції для директорів шкіл Бучацької єпархії

8 перегляди

Великий піст є часом підготовки до зустрічі великого свята Воскресіння, це період особливої праці над собою, можливість переоцінити своє життя.  В цей особливий час, з 3 по 5 березня, у Зарваниці відбулися реколекції  для директорів закладів освіти Бучацької єпархії УГКЦ, які організувала Комісія у справах освіти і виховання Бучацької єпархії.  Більше тридцяти керівників шкіл прибули до Марійського духовного центру, щоби в атмосфері особливої Божої благодаті відновитися духовно та відпочити фізично.

Дуже змістовні та цікаві науки про міжособистісні взаємини у колективі, важливість роботи в команді, процес освіти, потребу уваги до різноманітності виголосив голова Комісії у справах освіти і виховання Бучацької єпархії о. доктор Руслан Корнят. Кожен директор шукав відповіді на головні питання, важливі для розвитку закладів освіти. Кандидат філософських наук, правознавець і управлінець Олеся Горгота розкрила важливу тему «Гендерної  ідеології в освіті: шляхи впровадження і способи протистояння», а заступниця голови Комісії Ганна Самолюк разом з керівниками підбили підсумки та обговорили головні думки, які по собі залишила духовна віднова. Також відбулася зустріч з ректором Марійського духовного центру о. м. Володимиром Фірманом, який розповів очільникам шкіл про соціальне підприємництво, різні проекти, що діють і розвиваються у Зарваниці, а ще про допомогу, яка стала можливою завдяки роботі таких ініціатив.

Не менш важливими стала молитовна частина реколекцій, директори брали участь у Святій Літургії, приступали до Святих Тайн, разом пройшли Хресною дорогою та відвідали Український Єрусалим, спільно молилися вервицю перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої у парафіяльному храмі.  Під час спільних зустрічей учасники обмінювалися досвідом своєї праці, обговорювали актуальні теми та цікаво проводили час.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися