Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Митрополит Василій уділив дияконські свячення

5 перегляди

18 лютого архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) очолив Архиєрейську Святу Літургію у храмі Пресвятої Євхаристії Марійського духовного центру «Зарваниця». В цей день Високопреосвященний владика уділив дияконські свячення – перший ступінь святої Тайни Священства випускнику Тернопільської вищої духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого піддиякону Володимиру Мисану.  Разом з митрополитом співслужили ректор Марійського духовного центру о. м. Володимир Фірман, адміністратор малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитро Квич, декан Залозецький о. Михайло Підгородецький і парох церкви Вознесіння Господнього с. Гаї-Розтоцькі о. Григорій Мисан.

Під час проповіді митрополит наводить приклади грішників, які завдяки силі Божого милосердя стають святими та всім життям наслідують Христа. «Господь створив священника і послуговується ним, щоб привернути грішників до Бога», – наголосив владика. На завершення митрополит Василій привітав новопоставленого диякона з отриманням особливого дару, побажав ревно, в послуху  сповняти свою дияконську службу на шляху до Священства.

Після Богослужіння архієрей освятив Плащаницю Господа нашого Ісуса Христа, яку Марійському духовному центру подарувала п. Надія Кінживала, та вручив подяку благодійниці за жертовність та працю. Звертаючись до присутніх владика Василій закликав кожного неустанно складати свої молитви до Бога за наших захисників, полонених та усіх потребуючих, а найголовніше просити у Господа перемоги над злом для всього українського народу.

Вам може також сподобатися