Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

«Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя…» (Матея 5,7)

4 перегляди

Від початку повномасштабної війни, яку росія жорстоко розпочала проти українського народу, сотні вимушено переміщених осіб знайшли прихисток у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Жінки, діти, чоловіки, люди похилого віку, особи з особливими потребами мають можливість проживати у трьох будинках, які в МДЦ переоблаштували для їх комфортного перебування. Священники відпустового місця з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) своїм служінням духовно підтримують воєнних біженців, уділяють належну душпастирську опіку, допомагають справитися із зневірою, смутком і страхом, які принесла війна.

Щоб мати можливість допомагати людям, які опинились у скруті, адміністрація Марійського духовного центру неодноразово зверталася за допомогою до своїх партнерів і друзів не тільки в Україні, але й за її межами. Дбати про ближніх допомагали духовенство, вірні, благодійні релігійні та мирянські організації та фонди з Німеччини, Італії, Чехії, Словаччини, Канади, Франції, Польщі та інших країн. Завдячуємо кожному, хто виявив милосердя, за фінансову, молитовну підтримку, що стало великим доказом єднання українського народу та світової спільноти в боротьбі з брехнею, агресією, злом. У цей непростий час воєнні біженці отримують безкоштовну медичну, психологічну, юридичну й соціальну підтримку, що стало можливим завдяки волонтерській діяльності багатьох осіб – партнерів Марійського духовного центру.

Одну з програм підтримки для вимушено переміщених осіб у Зарваниці реалізувала Міжнародна організація з міграції (МОМ) в Україні з ініціативи п. Ірини Скуратко та за сприяння Золотниківської територіальної громади. Родинам ВПО було передано засоби особистої гігієни та інші незамінні побутові речі.

До слова, Міжнародна організація з міграції (МОМ) почала роботу в Україні у 1996 році. МОМ надає комплексну відповідь на гуманітарні потреби мігрантів, внутрішньо переміщених осіб, людей, що повернулися, та місцевих громад шляхом безпосередньої гуманітарної допомоги та проєктів у сфері розвитку, зазначають на сайті організації.

Вам може також сподобатися