Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Зустріч новонародженого Христа

7 перегляди

Різдво Господа нашого Ісуса Христа – одне з найбільш радісних і величних свят у році – в Марійському духовному центрі «Зарваниця» щороку відзначають особливо урочисто. У святому місці відчувається Божа присутність, витає щира радість та святкова атмосфера. Рік війни вніс свої корективи, та це ще більше об’єднало вірних у молитвах за перемогу України.

7 січня чимало паломників взяли участь у святкових Богослужіннях, молилися за перемогу, незалежність й зміцнення держави, за наших героїв, полонених, ранених, осіб, які перебувають під окупацією, воєнних біженців, за кожного, хто щоденно бореться з наслідками бойових дій. Після Літургії діти вимушено переміщених осіб, які тимчасово живуть у Зарваниці, та студенти  Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого прославляли новонародженого Христа актуальним вертепом та колядою, дали нагоду кожному ближче пережити час Різдва та згадати добрі традиції українського народу.

Протягом святкового періоду в Зарваниці лунає дзвінка колядка, відчувається особлива атмосфера присутності новонародженого Божого Дитятка. За традицією на території  відпустового центру розміщені святкові композиції: «жива» шопка з незвичайними птахами та тваринами, у храмі Пресвятої Родини виставлено колекцію вертепів з різних країн світу, у підземній церкві – шопку «Ангельське містечко».

Вам може також сподобатися