Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Подячне слово

13 перегляди

Споглядаючи красу і гармонію в навколишньому світі, кожна людина усвідомлює велич Бога Творця. Господь кличе нас бути співтворцями сучасного і майбуття. Приходячи у цей світ, ми маємо якесь осібне призначення реалізувати план, завдання, місію, що покладено на  кожного. Коли людина йде шляхом приготованим саме для неї, вона є щасливою.

Господь покликав мене бути священником і я прийняв Св. Тайну Священства. У своєму служінні Богові і людям я є щасливим, але, слухаючи Його, я відчував поклик до ще більшої прослави Творця всього світу, видимого і невидимого, через будівництво.

26 грудня 2022 року Божого у Львівському національному університеті природокористування на кафедрі архітектури та планування сільських поселень відбувся захист моєї Магістерської роботи «Сучасна сакральна архітектура Західного регіону України на прикладі духовно-релігійних об’єктів Тернопільщини».

Сьогодні хочу скласти щирі слова вдячності всім, кого Господь посилав на дорозі реалізації мого покликання бути священиком-архітектором. Щиро дякую архієпископу і митрополиту Тернопільсько- Зборівському Василію Семенюку, який розпізнав у мене здібність до будівництва і Своєю довірою дав поштовх розвивати Божий Дар. Висловлюю щиру вдячність ректору Марійського духовного центру «Зарваниця» о. м. Володимиру Фірману, за віру в мене при реалізації численних проєктів під Його керівництвом.

Реалізовуючи проєкти Заслуженого архітектора України Михайла Нетриб’яка продовж 20 років, я багато навчився від Нього і сьогодні дякую Йому за те, що просвітив мене і допомагав йти шляхом до осягнення мрії бути архітектором.

Дякую дружині Оксані, яка завжди мене підтримувала і вірою в мене надихала вперто йти до мети. Дякую дітям Софії, Ярині і особливо Соломії Грубенюк, від якої багато навчився, бо дарувала книжки, які допомагали опановувати фах архітектора, допомагала в реалізації творчої роботи «Український Єрусалим». Дякую батькам, які навчили бачити красу навколишнього світу і цим утвердили мою віру в Бога, за молитви, які Вони постійно возносять до Господа.

Дякую викладачам кафедри архітектури та планування сільських поселень у Львівському національному університеті природокористування: Мазураку Андрію Васильовичу – декану факультету, Степанюку Андрію Володимировичу – зав відділенням архітектури, Березовецькій Ірині Андріївні – науковому керівнику роботи, Кюнцлі Романні Василівні, Колодрубській Олександрі Іванівні, Савчаку Нестору Степановичу, які доклали максимум зусиль, щоб поділитися власними знаннями та досвідом.

Дякую Богу і щиро молюся за всіх Вас!

о. Любомир Зозуляк

Вам може також сподобатися