Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Реколекції священників Кам’янець-Подільської єпархії

0 перегляди

З 3 по 5 жовтня у Марійському духовному центрі «Зарваниця» тривали реколекції для священників Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка).  Цей особливий час служить для духовного росту душпастирів, дає можливість почерпнути наснаги для подальшої ревної праці з мирянами. Духовним досвідом із священниками ділився Синкел у справах монашества Львівської архиєпархії, доктор богослов`я та патристичних наук ієромонах-студит Юстин Бойко. Участь у реколекціях піл головуванням єпископа Кам’янець-Подільського Івана (Кулика) взяли 30 священнослужителів з різних парафій УГКЦ Хмельниччини.

Під час зустрічей проповідник представив отцям тему «Пророк, як зразок для священника». Учасники роздумували над покликанням кожного душпастиря бути пророком для своєї спільноти, служити ближньому, доносячи волю Божу та прокладаючи дорогу людині до Господа. Також на прикладі пророків Старого Завіту о. Юстин розглянув актуальне питання пророка, як сина свого народу, який в складні часи як ніхто тяжко вболіває над його гріхами.

Окрім слухання наук та інших духовних вправ, священики молилися церковне правило, Хресну дорогу, служили Божественну Літургію та інші Богослужіння, відвідували святині Марійського духовного центру.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися