Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Проща Чернечої Родини Воплоченого Слова

3 перегляди

1 жовтня відбулася всеукраїнська проща Чернечої Родини Воплоченого Слова у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Разом із отцями та монахинями до відпустового місця прибуло чимало паломників (понад 500) із Закарпаття, Івано-Франківська, Вінниці, Бурштина, Стрия, Тернополя та інших місць де служать отці та сестри Чернечої Родини Воплоченого Слова.

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Божественна Літургія, яку очолив протоігумен Згромадження Воплоченого Слова в Україні о. Антоній Вацеба, ВС. У проповіді о. Антоній, в контексті сучасного воєнного стану, нагадав про важливість молитися за мир та жити в мирі із Богом, довіряючи Його провидінню, із ближніми, прощаючи образи з серця та із самими собою покірно визнаючи свою слабкість перед Богом.

Після спільної молитви від імені архиєпикопа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) та єпископа-помічника Теодора (Мартинюка), сотрудник МДЦ о. Микола Медюх привітав учасників паломництва, а також усіх прочан, які разом зі своїми отцями та сестрами взяли участь у богослужінні.

Опісля всі процесійно відправилися до каплиці над чудотворним джерелом, де відбулося освячення води. Після спільної трапези, паломники молилися Хресну дорогу, а на завершення відали храм де знаходиться оригінал чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері.

http://iveukraine.com.ua/

Вам може також сподобатися