Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Четверта проща до Зарваниці з нагоди Дня усиновлених

0 перегляди

30 вересня, у день празника Св. Віри, Надії , Любові й матері їхньої Софії та з нагоди Дня усиновлених, у Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулося четверте  паломництво сімей, які взяли під свою опіку дітей, які не мають батьків. З 2018 року цю особливу подію організовує служба у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації. Чотири роки поспіль відпустовий центр відвідують діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, їхні опікуни,  піклувальники, прийомні батьки та батьки- вихователі, діти, які виховуються у Центрі соціально-психологічної реабілітації та їх вихователі, представники благодійного фонду «Майбутнє сиріт», працівники служби у справах дітей Тернопільщини.

Цього року до учасників з Тернопільщини, долучилися родини з інших куточків України: батьки і діти дитячих будинків сімейного типу з Донеччини, міст Києва та Миколаєва, опікуни та їх підопічні з Херсонської, Запорізької, Миколаївської областей, щоби разом молитися за мир в Україні, за дітей, які постраждали внаслідок жорстокої війни. Загалом у Зарваниці зібралося більше 200 паломників, з яких понад 100 дітей.

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Свята Літургія, яку очолив сотрудник Марійського духовного центру о. Микола Медюх разом з головою комісії у справах родини Тернопільсько-Зборівської архиєпархії  о. Мироном Сачиком та сотрудником МДЦ о. Василем Куриляком.

В часі проповіді, роздумуючи над Словом Божим , о. Микола наголосив на важливому християнському принципі, якого Ісус Христос усім своїм життям нас навчає, що робить правиця, хай  про це не знає лівиця. Коли ми робимо добрі справи,вчиняємо діла милосердя, і дотримуємося цього принципу,  нагорода наша велика на Небесах. Адже кожен наш добрий вчинок – це перлинка у Небесну скарбницю. Сьогодні проща людей, які роблять добре діло не лише у визначений час, у визначену годину, а чинять його постійно і зробили це метою свого життя.»

Після Богослужіння о. Микола щиро привітав всіх учасників паломництва, подякував кожному, хто дарує щастя іншим: батькам, які приймають у свої родини дітей, працівникам служб у справах дітей, які допомагають таким сім’ям. Особливу подяку священник склав волонтерам благодійного фонду «Майбутнє сиріт» та подарував на згадку про цю прощу  ікону Зарваницької Богородиці керівнику фонду п. Андрію Назаренку.

На завершення у каплиці над джерелом відбулося освячення води. Паломники молилися на Хресній дорозі й відвідали Український Єрусалим та інші святині Марійського духовного центру.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися