Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

У Швейцарії відбулася зустріч ректорів Марійських духовних центрів Європи

0 перегляди

У швейцарському місті Айнзідельн з 27 по 30 вересня 2022 р. проходила щорічна міжнародна зустріч ректорів «Марійського європейського зв’язку» (The European Marian Network). До цієї мережі Марійських духовних центрів входить 22 святих місця. З благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка Марійський духовний центр «Зарваницю», а в даний драматичний час війни і цілу Україну, представили о.митрат Володимир Фірман – ректор Марійського духовного центру «Зарваниця» та  о. д-р Іван Січкарик – референт зовнішніх зв’язків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Відповідальний за паломництва в Айнзідельн отець бенедиктинець Філіп Штайнер (Philipp STEINER) представив спочатку діяльність сантуарія, а потім вельми відомого і давнього – понад тисячу років – бенедиктинського абатства (великий автономний монастирський комплекс), на території якого знаходиться святиня. Святий Майнрад ще в 934 році заснував монашу бенедиктинську обитель в цьому місці.

Під час представлення звітів ректорів були проаналізовані насамперед 2 роки діяльності Марійських святинь у час пандемії. Ректори подали нові напрямні для подальшого розгляду та застосування, щоб покращити душпастирську опіку паломників. Іншою головною темою, яка постійно звучала – це війна в Україні. У всіх Марійських духовних центрах кожного дня моляться за мир в Україні, а також кожний санктуарій відповідно до його можливостей прийняв і приймає біженців з України та надає різносторонню допомогу.

Делегація з України найперше висловила подяку усім за надзвичайно важливу підтримку і прояв як братерської християнської любові так і людської солідарності. Окрім того був представлений звіт як саме духовна святиня в Зарваниці бере активну участь в наданні притулку та допомоги тим людям, які, через обставини війни, втратили все і є змушені розпочинати, фактично, своє життя з початку. Віра у Господа, постійна молитва, заступництво Богородиці, підтримка тих, хто є поруч, сильна надія, відчуття відповідальності – це є могутні засоби, щоб не зламатися, а віднайти нові сили і продовжувати йти далі.

На завершення зустрічі аббат монастиря Урбан Федерер (Urban Federer) спільно із ректорами та монашою спільнотою відслужив подячну Божественну Літургію.

 Наступна зустріч представників Марійських духовних центрів Європи відбудеться в 2023 р. у Бельгії, у місці Бано.

Довідка: Почитання Богородиці у місці Айнзідельн сягає ще 13 століття. На руїнах маленької келії св. Майнрада монахи побудували каплицю Богородиці. Тут стояла статуя Марії в романському стилі, але в 1468 році вона була пошкоджена під час пожежі. Її замінили дерев’яною статуєю Діви Марії з немовлям Ісусом. Ця пізня статуя, висотою 1,25 м, потемніла за сторіччя від кіптяви багатьох свічок, стала головною реліквією для паломників і нині відома як «Чорна Мадонна». Багато вот свідчать про велике та сильне заступництво і покров Анзідельської Богородиці для тих, хто з вірою та молитвою звертається до неї.

Вам може також сподобатися