Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

V Всеукраїнська проща пасічників відбулася в Зарваниці

2 перегляди

У неділю, 25 вересня, на V ювілейну прощу до Марійського духовного центру «Зарваниця» прибули пасічники з Тернопільської та Львівської областей. Як і щорічно організаторами паломництва стали громадське об`єднання «Спілка пасічників Тернопільщини» спільно з  Комісією у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася урочиста Свята Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк), у співслужінні сотрудників МДЦ о. Миколи Медюха й о. Василя Куриляка, пароха парафії Св. священномученика Йосафата у м. Барселоні, військового капелана о. Юрія Стасюка та пароха  парафії св. Дмитрія смт. Антоніни на Хмельниччині о. Андрія Миколіва, який прибув разом з паломниками до відпустового центру.

Після Богослужіння владика Теодор сердечно привітав голову ГО «Спілка пасічників Тернопільщини» п. Юрія Березовського, голову ГО «Спілка пасічників Золочівщини» п. Василя Мацилюха,  всіх учасників паломництва та поблагословив їхню особливу працю. Також від імені архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка), архиєрей вручив очільникам пам’ятні  ікони Зарваницької Матері Божої.

На завершення владика Теодор подякував багатолітній кординаторці й організаторці професійних прощ до Зарваниці, голові комісії у справах мирян нашої архиєпархії  п. Ганні Зварич. Опісля традиційно відбулося освячення води, молитва у святинях Марійського духовного центру.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися