Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

ХІІ  Всеукраїнське паломництво освітян до Зарваниці

2 перегляди

ХІІ Всеукраїнська професійна проща працівників освіти, яку організовують напередодні Дня вчителя, відбулася сьогодні, 24 вересня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Цьогорічне паломництво педагогів під гаслом «Віра і наука» присвячене 130-ій річниці з Дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. Участь  у прощі взяли вчителі, вихователі, працівники закладів освіти Тернопільщини, Львівщини та Івано-Франківщини, щоби великою молитовною спільнотою просити у Небесної Матері  перемоги у війні, захисту для всіх військових, волонтерів, а особливо за всіх працівників освіти, які в цей час виборюють незалежність на передовій, та їхні родини.

Розпочалася духовна мандрівка Архиєрейською Божественною Літургією у малій базиліці Зарваницької Матері Божої, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) у співслужінні голови Комісії у справах освіти та виховання УГКЦ о. Петра Майби, голови комісії у справах освіти і виховання Бучацької єпархії о. Руслана Корнята, сотрудника Марійського духовного центру о. Миколи Медюха та душпастирів, які духовно опікуються закладами освіти в деканатах Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

У пастирському слові владика Теодор зазначив, що у найскладніший час нашого життя, в час війни,  найважливіше навчитись правильно розставляти пріоритети, дотримуватись ієрархії цінностей. «Дорогі освітяни, саме ви є передавачами чи не найціннішого скарбу – Божої Мудрості. Сьогодні, ви приїхали до Зарваниці, щоби цю Мудрість розпізнавати, черпати. Нею є не знання, чи вміння, а сам Божий Син, Ісус Христос», – звернувся архієрей.

Після Літургії єпископ сердечно привітав усіх освітян-паломників, особливо подякував працівникам Департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації, працівникам «Освітнього центру імені отця Юліана Дзеровича» з м. Львова, ректору і викладачам Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка, керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники закладів освіти різних рівнів.

Опісля відбулося освячення води, спільне фото, прочани молилися Хресну дорогу та на завершення відвідали комплекс копій споруд Святої землі – «Український Єрусалим».

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися