Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Проща вірних Саранчуцького та Бережанського деканатів

2 перегляди

Знову Зарваниця стала осередком молитви й покаяння, куди неустанно приходять діти Пресвятої Богородиці. Цими вихідними до відпустового місця прибули вірні Саранчуцького та Бережанського деканатів, щоби великою спільнотою молитися за перемогу України у війні, захист для наших воїнів, які ціною життя дарують нам спокій, порятунок всіх страждаючих у важкий воєнний час. Прочани та душпастирі, які ними опікуються, разом молилися перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої.

У суботу в парафіяльній церкві Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) у співслужінні декана Саранчуцького о. Володимира Люшняка, Бережанського о. Івана Хрептака та інших священнослужителів. Роздумуючи над Божим Словом, архиєрей зазначив, що в час випробувань й труднощів молитва кожного повинна бути витривалою. Також владика наголосив на істині, що Бог поважає свобідну волю дану людині. Після завершення Служби Божої владика Теодор сердечно привітав усіх присутніх, подякував за терпеливість, жертовність, любов до Несеної Матері.

Традиційно паломники процесійною ходою пройшли до Марійського духовного центру, де у каплиці над чудотворним джерелом  відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці та чин освячення води.

У неділю архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) очолив Архиєрейську Святу Літургію в малій базиліці Зарваницької Матері Божої, в якій взяли участь духовенство та прочани Бережанського деканату. Разом з митрополитом співслужили ректор Марійського духовного центру о. м. Володимир Фірман, сотрудника о. Микола Медюх, декан Бережанський о. Іван Хрептак та інші священнослужителі. Після молитви Митрополит Василій закликав кожного неустанно молитися до Зарваницької Богородиці за наших військових, просити Її материнського захисту й опіки для всіх терплячих у цей важкий час війни.

Також на завершення прощі відбулося освячення води. Паломники відвідували святині Марійського духовного центру, молилися на Хресній дорозі, збагачувалися Божою благодаттю, яка перебуває у святому місці.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися