Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Паломництво вірних Мукачівської Греко-Католицької Єпархії

3 перегляди

Багатолюдна проща вірних Мукачівської греко-католицької єпархії до святого місця – Марійського духовного центру «Зарваниця» відбулася у суботу, 3 вересня. Далекий шлях долали паломники, щоб просити у Небесної Покровительки захисту й порятунку для всієї України, її захисників, кожного, хто страждає у час страшної війни проти українського народу.

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої прочани із Закарпаття взяли участь в урочистій Архиєрейській Святій Літургії, яку очолив правлячий єпископ  Мукачівський Ніл (Лущак). Йому співслужили сотрудник Марійського духовного центру о. Микола Медюх й численне духовенство Мукачівської єпархії.

«Ми сьогодні прийшли до Марії, щоби просити у неї допомоги, захисту, заступництва у нелегкий час війни, адже скільки наших захисників, мирних жителів та невинних діточок загинуло від рук загарбника. Ми принесли сьогодні плач нашої душі за рідну Україну», – зазначив владика Ніл у пастирському слові. «Перебуваючи сьогодні тут, знаємо, що через серце і руки Марії Господь дасть нам все, чого ми тільки попросимо. Головне ми повинні просити про великі речі, найперше для Батьківщини, а також для себе».

Після спільної молитви о. Микола від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) склав щирі вітання та подяку владиці Нілу, священнослужителям та усім вірним Мукачівської єпархії за молитовну участь у цій прощі, за їхню любов до Зарваницької Богородиці та велику довіру до Неї. На згадку про це паломництво о. Микола подарував владиці Нілу книгу «Будівничий віри» та ікону Зарваницької Матері Божої.

На завершення прощі відбулося освячення води, паломники молилися Хресну дорогу, відвідали комплекс копій споруд Святої землі – «Український Єрусалим». Також вони приступили до чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої у парафіяльному храмі  Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися