Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

 Коломийська єпархія здійснила прощу до Зарваниці

3 перегляди

Багатолюдне паломництво з нагоди празника Успення Пресвятої Богородиці відбулося у неділю, 27-28 серпня, у Марійському духовному центрі «Зарваниця». Як і кожного року вірні Коломийської єпархії в цей день здійснили свою прощу чудотворної Зарваниці, здолавши пішки нелегкий, далекий  шлях зі своїх домівок. У часі війни і небезпеки прочани з великою вірою, незламною надією і безмежною любов’ю прийшли до дому Небесної Мами, щоби просити за кожного захисника й захисницю, полонених, поранених, вимушених переселенців та осіб, які залишаються на окупованих територіях.

27 серпня, у переддень свята, в каплиці всіх святих Українського народу відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Після Богослужіння владика Теодор подякував душпастирям, які духовно опікувалися своїми вірними, привітав прочан від імені архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка) та преосвященного владики Василія (Івасюка), єпарха Коломийського, який не зміг бути зі своїми вірними. Опісля паломники  із запаленими свічками та піснею «Із Києва міста…»  пройшли центральною вулицею до Марійського духовного центру, де усі разом молилися Молебень.

У неділю урочисту Архиєрейську Літургію з нагоди свята Успіння Пресвятої Богородиці очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) у співслужінні ректора Марійського духовного центру о. м. Володимира Фірмана, ректора Тернопільської духовної семінарії о. Івана Римара, сотрудника МДЦ о. Миколи Медюха , о. Василя Савківа та  чисельного духовенства Коломийської єпархії.

В часі проповіді архиєпископ зазначив, що Божа Мати  ніколи не опускає нас, наш край, українських дітей, воїнів, береже від куль, градів, усіх небезпек. Сьогодні у часі війни наші захисники просять про молитву за перемогу, за кожного захисників, адже молитва має більшу силу ніж ворожі ракети. «Довіряймо Марії наше спасіння і волаймо до Неї про допомогу, бо Вона всемогутня», – наголосив митрополит.

Після Архиєрейської Літургії митрополит Василій подякував священнослужителям та вірним за спільну молитву та закликав присутню молодь скласти присягу на вірність Христові. На завершення біля чудотворного джерела відбулося освячення води, а в каплиці св. Юрія  Переможця відбулася панахида за усіх героїв, які в минулому та в сучасній історії віддають життя за незалежність і кращу долю України.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися