Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Родини загиблих героїв-захисників молилися в Зарваниці

3 перегляди

У суботу, 27 серпня, Зарваниця заплакала разом з родинами загиблих героїв, які віддали свої життя, у час жорстокої боротьби із російським загарбником, але водночас сповнилася надією, адже кожен, хто з любові до ближнього готовий віддати своє життя, здобуває Царство Небесне. У цей день у Марійському духовному центрі відбулася молитовна зустріч для родин військовослужбовців, загиблих у війні проти окупанта. Участь у зустрічі взяли матері, батьки, дружини та діти героїв. Супроводжував сім’ї о. Микола Квич, головний капелан Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Центральною подією зустрічі стала заупокійна Архиєрейська Свята Літургія, в якій взяли участь родини героїв. Очолив спільну молитву архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) у малій базиліці Зарваницької Матері Божої. Співслужили з митрополитом сотрудники Марійського духовного центру о. Андрій Шалай, о. Микола Медюх, капелан о. Микола Квич та інші душпастирі. Участь у молитві також взяв голова Тернопільської обласної військової адміністрації п. Володимир Труш, який став ініціатором цієї духовної зустріч, та його заступники.

Після Божественної Літургії архиєпископ Василій сердечними словами привітав родини загиблих захисників у домі Пресвятої Богородиці, зазначивши, що Марія, яка пережила смерть свого Сина, зрозуміє кожну матір, батька , дружину й дітей, які втратили на війні найдорожчих. Митрополит висловив щирі співчуття й підтримку та уділив кожному архиєрейське благословення. На завершення у каплиці над джерелом відбулося освячення води. Також владика разом з сім’ями загиблих героїв молилися панахиду за душі всіх військових, які поклали життя за незалежність  і кращу долю України.

Вам може також сподобатися