Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Молитва за Незалежність

3 перегляди

У найважливіший день для кожного українця – День Незалежності нашої Неньки України Зарваниця стала центром молитви за нашу перемогу, свободу, незалежність. У Тридцять першу річницю Незалежності України, 24 серпня,  в Марійському духовному центрі «Зарваниця» молилися за перемогу у війні, збереження суверенітету нашої держави, за порятунок для захисників, полонених, ранених, осіб, які перебувають на окупованих територіях, за кожного, хто потерпає від жорстокості й несправедливості.

В малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася урочиста Свята Літургія, яку очолив сотрудник Марійського духовного центру о. Микола Медюх. Камерний хор «Воскресіння» з міста Івано-Франківськ під керівництвом диригента п. Володимира Рудницького своїм милозвучним та професійним співам возвеличили Богослужіння, дали можливість глибше відчути присутність Господа. Участь у молитві взяли паломники, які чисельно прибули до святого місця в цей особливий день, та вимушено переміщені особи, що тимчасово проживають в Зарваниці.

Після освячення води та молебеню за мир в Україні та припинення війни у малій базиліці відбувся мистецько-духовний концерт за участі хору «Воскресіння». Присутні мали нагоду насолодитися чудовим виконанням частин Літургії, пісень з творчості  Тараса Григоровича Шевченка та повстанських пісень. На завершення колектив виконав гімн Січових Стрільців «Ой у лузі червона калина», який став одним із символів сучасної боротьби українського народу.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися