Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Паломництво вірних Великоберезовицького та Підволочиського деканатів

1 перегляди

Український народ в один голос підносить молитву до Господа за порятунок своїх дітей та перемогу над загарбником, над злом, яке хоче панувати на нашій землі. В цей тривожний час християни особливо потребують відчути Божу присутність, Його провід у своєму житті. Місцем такої присутності є Марійський духовний центр «Зарваниця». У суботу, 20 серпня, відбулася проща вірних Великоберезовицького та Підволочиського деканатів до місця об’явлення Зарваницької Богородиці. Частину шляху учасники паломництва разом зі своїми душпастирями подолали пішки, молячись на вервиці, приступаючи до Святої Тайни Покаяння.

У парафіяльному храмі паломники складали свої молитви перед чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої, кожен мав нагоду прикластися до духовної святині. У каплиці всіх святих Українського народу відбулася Божественна Літургія, яку очолили декан Підволочиський  о. Михайло Валійон та декан Великоберезовицький о. Євген Кобильник, разом з священнослужителями їхніх парафій. Після Богослужіння декан Зарваницький о. Володимир Топоровський щиро привітав всіх дітей Божих у домі Небесної Матері, яка завжди чекає нас. «Багато поколінь у минулому приходили з великою надією, що Пресвята Богородиця вислухає їхні молитви, що зміниться їхнє життя, направиться кривда чи зло. Бачимо, що жоден наш план не може обходитись без Божої участі, Його любові та присутності в житті кожного. Це є причина, яка усіх провадить до святого місця, – любов до Господа і Пресвятої Богородиці» – зазначив о. Володимир.  Також він подякував хору парафії свв. Бориса і Гліба смт. В. Березовиця, які своїм співом возвеличили Літургію.

Опісля всі присутні із запаленими свічками та піснею «Із Києва міста…» процесійною ходою  пройшли до місця об’явлення Матері Божої. За давньою традицією в каплиці над джерелом  відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці та освятили воду. Кожен паломник повернувся додому, збагатившись духовно та відчувши Божу ласку, яку дарує Зарваниця.

пресслужба МДЦ

Вам може також сподобатися