Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

ХVІІ Міжнародна онлайн проща родин мігрантів

0 перегляди

ХVІІ Міжнародне паломництво родин мігрантів із Самбора до Зарваниці завершилося в неділю, 14 серпня, в Марійському духовному центрі. Як і попередні роки цьогорічна проща відбулася у форматі онлайн, тому тисячі вірних єднались в молитві завдяки трансляції наживо, долучались до духовних наук. Проща відбулася з благословення голови Пасторально-міграційного відділу УГКЦ єпископа Степана (Суса), який ще на початку духовної подорожі зазначив, що «проща – не тільки хід, це вміння бути на молитві, вміння бути разом».

Протягом десяти днів онлайн-паломництва мігранти з різних куточків світу:  Італії (Рим, Болонья, Феррара), Австрії (Інсбрук), Великобританії (Ковентрі), Ізраїлю, Канади, Польщі – єдналися у молитві, слухали науки й повчання духівника руху о. Антона Бориса.  Гарною практикою були відеозаписи молитви на вервиці, які підготували паломники з Києва, Чернігова, Черкас, Самбора, Дрогобича, Клубівців.

Перебуваючи у відпустовому центрі в Зарваниці, вірні разом брали участь у Святій Літургії, молилися на Хресній дорозі та у криптах Марійського духовного центру, де похований о. Василь Поточняк – засновник паломницького руху.  У неділю в малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася урочиста Свята Літургія, яку очолив адміністратор о. м. Дмитро Квич у співслужінні пароха катедрального собору Верховних апостолів Петра і Павла м. Чорткова о. Андрія Лемчука й інших душпастирів. Після спільної молитви о. Дмитро від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) щиро привітав учасників  XVII міжнародної прощі мігрантів та їх родин з Самбора до Зарваниці, подякував за їхню жертовність та віру в Божу допомогу. Також отець-мітрат склав сердечну подяку хору катедрального собору  м. Чорткова, особливо його керівнику п. Івану Кікісу, за величний спів.

«Цьогорічна ХVII проща – це молитовне стояння кожного паломника за мир і перемогу України, за наших захисників та кожного зраненого та вигнаного війною. Віримо, що наші молитви стали міцним щитом для наших воїнів. Продовжуємо тримати цей молитовний щит, наближаймо нашу перемогу» – зазначили організатори паломництва мігрантів.

пресслужба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися