Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Відбулося паломництво вірних Микулинецького та Залозецького деканатів

0 перегляди

У час важких життєвих випробувань, терпінь та війни українці, будучи вірними Господеві, просять Його заступництва та покрову Пресвятої Богородиці для своїх сімей, рідної землі та всього народу. 13 серпня у Марійському духовному центрі «Зарваниця», місці об’явлення Небесної Матері, відбулася проща  вірних Микулинецького та Залозецького деканатів.

Сотні вірних разом з душпастирями пішки долали шлях до святого місця, інші прибули транспортом, щоби великою молитовною спільнотою складати свої прохання за мир в Україні, перемогу у війні, порятунок усіх, хто страждає у цей трагічний час. В каплиці всіх святих Українського народу, що біля парафіяльного храму, відбулася Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у співслужінні деканів Микулинецького о. Івана Зозулі, Залозецького о. Михайла Підгородецького та інших священнослужителів. Після Літургії владика Теодор привітав всіх паломників, подякував за їхню жертовність та терпеливість, і наголосив, що Пресвята Богородиця завжди чекає дітей у своєму домі.

Відновлюючи особливу традицію, учасники прощі процесійною ходою пройшли до чудотворного місця із запаленими свічками, як символом Божого світла, яке поборює непроглядну темряву зла і жорстокості. У каплиці над чудотворним джерелом  відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці та чин освячення води. Відтак усі прочани, набравши цілющої води та збагатившись Божою ласкою, повернулися до своїх домівок.

пресслужба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися