Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Проща Зборівського та Озернянського деканатів до Зарваниці

0 перегляди

Вірні Зборівського та Озернянського деканатів чисельно взяли участь у паломництві до Марійського духовного центру «Зарваниця» у суботу, 6 серпня. Сотні прочан разом зі своїми душпастирями пішки подолали неблизький шлях до святого місця, щоби просити у Зарваницької Богородиці заступництва над нашими воїнами, перемоги України над загарбниками, звільнення полонених, одужання поранених та миру для своїх рідних й всього українського народу.

Як і в попередні роки усі паломники зібралися біля парафіяльного храму Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці, у стіп чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої, щоби прикластися до духовної святині. У каплиці всіх святих Українського народу відбулася Божественна Літургія, яку очолив адміністратор малої базиліки Зарваницької Богородиці о. м. Дмитро Квич, разом з священнослужителями Зборівського та Озернянського деканатів. Після Богослужіння о. м. Дмитро щирими словами привітав усіх присутніх, подякував за велику жертовність, відвагу й довіру до Бога, яку вони показали своєю пішою прощею у тривожний час війни. Особливу подяку він висловив деканам Зборівському о. Віталію Вовку та Озернянському о. Миколі Джиджорі, адже вони, сповняючи своє служіння, привели довірених їм християн до Небесної Матері.

Відновлюючи усі добрі традиції, які через важкі обставини призупинились у відпустовому центрі, паломники пройшли із запаленими свічками та піснею прослави на устах до місця об’явлення Матері Божої у Зарваниці. Тут, у каплиці над джерелом, молилися Молебень до Пресвятої Богородиці, також відбулося освячення води, тому кожен мав можливість зачерпнути цілющої води та набратись Божої благодаті.

пресслужба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися