Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Проща працівників обласної спілки споживчих товариств та кредитної спілки «Вигода»

5 перегляди

У суботу, 2 липня, з нагоди Міжнародного дня кооперативів у Марійському духовному центрі «Зарваниця»  відбулася XIV професійна проща  працівників Тернопільської  обласної  спілки споживчих товариств. Також у свою тридцяту річницю створення на прощу до Зарваниці прибули працівників кредитної спілки «Вигода».

За доброю традицією паломники, об’єднавшись у велику спільноту,  процесійною ходою  прибули до малої базиліки Зарваницької Матері Божої, де їх зустрів архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк).  Присутні взяли участь в Архиєрейській Святій Літургії, очолив митрополит Василій у співслужінні ректора малої базиліки о. м. Дмитра Квича, сотрудника Марійського духовного центру о. Андрія Шалая та  інших душпастирів, які прибули до відпустового центру.

Після Богослужіння архиєпископ сердечно привітав усіх учасників професійного паломництва, подякував за їхню жертовність, віру в Божу милість й закликав щоденно й неустанно у час війни молитися за українських військовослужбовців, які ціною свого життя виборюють наше майбутнє. Архиєрей нагородив почесними грамотами та подарував пам’ятні ікони голові Тернопільської облспоживспілки  п. Михайлу Лазару, голові кредитної  спілки «Вигода» п. Петру Маковському та іншим багатолітнім працівникам галузі.  На згадку про це паломництво митрополит Василій подарував кожному учаснику вервицю, які об’єднає у молитві всю Україну, бо лише так український народ здобуде перемогу.  Опісля відбулося освячення води. Також паломники молилися на Хресній дорозі, відвідали святині Марійського духовного центру.

пресслужба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися