Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Перший випуск Тернопільського обласного ліцею «Знамення»

1 перегляди

Особливий день – День Подяки, яким завершується шкільний шлях учениць Тернопільського обласного ліцею «Знамення», відбувся в суботу, 2 липня, в Марійському духовному центрі «Зарваниця». До цього особливого дня долучилася вся велика спільнота ліцею: вчителі, працівники, ліцеїстки й батьки. Тринадцятий випуск є найбільшим від початку існування закладу освіти, а також є першим випуском Тернопільського обласного ліцею «Знамення».  На жаль, через військову агресію російської федерації, не усі випускниці змогли долучитися до цього особливого дня,  тому що перебувають за кордоном.

Традиційно свято розпочалося зі спільної подячної молитви, учениці дякували Пресвятій Богородиці за безмірні ласки та покров, які щоденно отримували, навчаючись у святому місці. Архиєрейську Божественну Літургію в малій базиліці Зарваницької Матері Божої очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у співслужінні голови комісії у справах освіти й виховання нашої архиєпархії о. Івана Зозулі, сотрудник Марійського духовного центру й духівник ліцею о. Миколи Медюха й сотрудника парафії Святого апостола Петра м. Тернополя о. Тараса Починка, ЧБМ. Роздумуючи над Євангелієм, владика Теодор звернувся до випускниць та усіх присутніх з настановою: «Дорогі мої, будуйте свій дім життя на скелі Божого слова, тримайтеся цієї скелі, і будьте певні, що дім вашого життя буде міцно стояти, незважаючи ні на які труднощі. Бажаю вам сили, мужності, відваги, віри, любові та надії, не йдіть на компроміс зі злом, а завжди тримайтеся Бога».

Після спільної молитви випускниці з рук заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрація в. Віктора Устенка та начальниці Управління освіти і науки Тернопільської ОВА п. Ольги Хоми отримали свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти, та медалі за високі досягнення у навчанні. Владика Теодор благословив кожну випускницю на щасливу життєву дорогу.  Після цього архієрей відзначив п. Віктора й п. Ольгу митрополичими грамотами. Також п. Віктор Устенко від імені голови Тернопільської ОВА вручив грамоту колективу Тернопільського обласного ліцею «Знамення» за старанне виховання молоді в дусі духовних й патріотичних цінностей.

Святкування продовжилося урочистою академією. Заступник начальника Управління освіти і науки Тернопільської ОДА, ініціаторка створення ліцею п. Анна Зварич привітала випускниць, педагогічних працівників, батьків та побажала, щоб у всіх випробування ставили Бога на перше місце і довірились Йому.  Завершився захід патріотичною піснею «Ой у лузі червона калина», які разом заспівала вся велика спільнота ліцею.

пресслужба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися