Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Піша проща спільноти «Подружні зустрічі»

3 перегляди

У суботу, 18 червня, учасники спільноти «Подружні зустрічі» разом зі сім’ями взяли участь у пішій прощі до Зарваниці. Родинне паломництво було приурочене двадцятиліттю Тернопільського осередку реколекційного руху.  До тернополян долучилися також аніматори Львівського та Чортківського осередків. Духовну опіку в часі подорожі здійснював координатор спільноти «Подружні зустрічі» в Тернопільсько-Зборівській архиєпархії о. Андрій Пиптик.

«Цьогоріч проща була особливою, духовно насиченою, сповненою глибокими науками духівника спільноти о. Андрія і неустанними молитвами за мир в Україні, перемогу, Збройні Сили України… Наші активні учасники спільноти, які зараз на фронті, завдяки відео зв’язку, мали можливість молитовно розважати разом з нами», – зазначають організатори прощі.

Шляхом до Зарваниці паломники молилися Хресну дорогу, приурочену 130-ій річниці від дня народження великого духовного лідера Української церкви патріарха Йосифа Сліпого, роздумували над кожним словом молитви, приступали до Святої тайни Сповіді.

Прибувши до відпустового місця, родини приступили до Чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої у парафіяльному храмі. У малій базиліці Зарваницької Матері Божої учасники прощі  взяли участь в Архиєрейській Святій Літургії, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Після богослужіння владика привітав членів спільноти «Подружні зустрічі», подякував за жертовність, приклад доброї християнської сім’ї.

пресслужба Марійського духовноьго центру

Вам може також сподобатися