Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Дружини священників здійснили пішу прощу до Зарваниці

3 перегляди

Перше піше паломництво дружин священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії до Зарваниці відбулося у суботу, 18 червня, напередодні міжнародного свята Дня батька. З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) близько двохсот їмостей пішки подолали шлях, молитовно єдналися за перемогу України у війні, порятунок усіх воїнів, мирного населення й полонених, за захист для всього українського народу та в особистих наміреннях. Духовний супровід для добродійок здійснювали духівники з кожного деканату архиєпархії.

Прибувши до відпустового місця дружини священнослужителів спільно молилися молебен до Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою Зарвавницької Матері Божої у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці. Процесійною ходою, з милозвучним співом, молитвою паломниці пройшли до Марійського духовного центру «Зарваниця». Після спільного обіду й відпочинку, добродійки разом з духівниками молилися Хресну дорогу, відвідали Український Єрусалим й святині Марійського духовного центру.

Головною подією прощі стала Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Під час проповіді владика підкреслив, що в цей особливий день у Зарваниці відбувається свято сім’ї і подружжя. Адже від єдності в сім’ї й подружнього щастя, від побудови стосунків й мети подружнього життя, мирної і дружньої атмосфери і залежить наша перемога.

{youtube}v=9qQfIdSIx0Y{/youtube}

Після Літургії архієрей теплими словами привітав усіх присутніх, подякував за жертовність, любов і довіру до Пресвятої Богородиці. Після цього відбувся похід до чудотворного джерела, освячення води й спільне фотографія на згадку про це паломництво.

пресслужба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися