Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Митрополит Василій уділив дияконські свячення в Зарваниці

2 перегляди

Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), відбулася у неділю, 29 травня, у малій базиліці Зарваницької Матері Божої. Співслужили архиєрею ректор Марійського духовного центру о. м. Володимир Фірман, сотрудник МДЦ о. Андрій Шалай, парох с. Вишнівчика о. Павло Магас, синкел у справах соціального служіння Коломийської єпархії о. Сергій Триф’як.

В часі богослужіння архиєпископ Василій уділив дияконські свячення піддиякону Артему Наконечному, випускнику Університету Кардинала Стефана Вишенського у м. Варшава та Люблінської духовної семінарії УГКЦ. Після завершення  навчання диякон Артем успішно захистив докторську працю з канонічного права в Люблінському Католицькому Університеті Івана Павла ІІ.

Митрополит щиро привітав новопоставленого диякона, побажав добре молитися, щоб у недалекому майбутньому прийняти святу Тайну Священства і бути ревним, жертовним священником у Христовому винограднику. У свою чергу нововисвячений  диякон подякував Господеві  за дар свого покликання, також висловив подяку архієпископу Василію за  уділення дияконату, батькам, дружині та усім рідним за молитовну підтримку.

пресслужба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися