Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Новий будинок для переселенців відкрили в Зарваниці

3 перегляди

Зарваниця стала другою домівкою, кільком сотням вимушено переміщених осіб з місць, де ведуться бойові дії. Завдяки активній соціальній діяльності, Марійський духовний центр є не лише духовною святинею українців, але й осередком служіння для потребуючих, місцем, яке в цей непростий час дарує тепло, підтримку, надію на мирне майбутнє.

Ще однією важливою подією, яка відбулася в неділю, 29 травня, стало відкриття й освячення відновленого реколекційного будинку. Чин освячення очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк спільно з ректором Марійського духовного центру о. м. Володимиром Фірманом, сотрудником МДЦ о. Ігорем Засійбідою, адміністратором реколекційного будиноку о. Василем Куриляком, духівником Тернопільської вищої духовної семінарії ім. патріарха Й. Сліпого д. о. Михайлом Пастухом. Присутніми також були голова Золотниківської територіальної громади п. Данило Бугай та начальник відділу ОКМСТ Золотниківської ОТГ п. Ольга Кузьменюк.

Після освячення митрополит Василій висловив щиру подяку п. Данилу та усій громаді, за допомогу. Також владика зі словами підтримки і турботи звернувся до переселенців, уділив архиєрейське благословення, побажав кожному якнайшвидше повернутися у рідну домівку, а в майбутньому приїжджати в Зарваницю, до дому  Небесної Неньки. Зараз у будинку проживають біженці із Харківської, Донецької та Миколаївської областей.

Завдяки благодійній допомозі жертводавців з Баварії, прибутку з діяльності соціальних підприємств вдалося реконструювати будівлю, відновити, зробити більш комфортною для перебування гостей. Сьогодні Зарваниця, як і багато століть поспіль об’єднує в молитві та надії усіх потребуючих.

пресслужба Маріського духовного центру

Вам може також сподобатися