Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Вимушено переселені родини відвідали рідне село Патріарха Йосифа Сліпого

0 перегляди

15 травня, з нагоди Міжнародного дня сім’ї, родини, які через російську агресію тимчасово проживають у Марійському духовному центрі «Зарваниця», відвідали музей-садибу Патріарха Йосифа Сліпого у с. Заздрості. Завідувачка садиби п. Дана дуже гостинно зустріла відвідувачів. Господиня з любов’ю і великим захопленням розповідала про життя Патріарха, тому інколи складалося враження, що вона немовби була його сучасницею чи навіть родичкою. П. Дана дуже хотіла захопити слухачів, вона вражала цікавими фактами, спогадами, а що запам’яталося найбільше – це велика і щира любов  Й. Сліпого до України.

Після цього гості перейшли у конференц зал музею, де відбулась зустріч зі спільнотою «Подружні зустрічі», яка по рахунку вже стала другою. Першу свою зустріч спільнотяни мали у Зарваниці 8 травня, де вони поділилися досвідом праці з родинами, зробили презентацію спільноти, а що найважливіше – привітали учасників заходу з днем Матері, подарувавши всім матерям «солодкі подарунки», які приготували власноручно.

Оскільки ця неділя була приурочена сім’ї, то аніматори руху ділилися досвідом молитви у сім’ї. Всі присутні уважно слухали національних лідерів п. Богдана і п. Ольгу Чайківських, а відтак своїм молитовним сімейним досвідом ділилося подружжя п. Дмитра і п. Ольги Вояків. Поїздка відбулася під духовним проводом сотрудника Марійського духовного центру о. Миколи Медюха, який вже тривалий час опікується вимушеними переселенцями, дбає про їх побут, комфорт та духовне збагачення в Зарваниці.

повідомив о. Микола Медюх

Вам може також сподобатися