Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Особливий Великдень у Зарваниці

5 перегляди

Знаменний час Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа переживаємо цими днями. Цього року це свято має особливий зміст для всього українського народу, адже символізує перемогу життя над смертю, добра над злом, в яку ми непохитно віримо і молимось. У Зарваниці празник Великодня  різниться з попередніми роками, тому що святе місце приймає багато українців, які змушені були покинути рідні домівки, рідні храми, й рятувати свої життя від смертоносної війни.

Як і вісімсот років тому поранений та знесилений чернець, тікаючи зі сплюндрованого ордою Києва, знайшов прихисток у Зарваниці, так і в наш час святиня пригорнула зранених війною мешканців Сходу України. Свято Великодня, яке вимушені переселенці відзначають тут, приносить духовне зцілення та надію на щасливе майбутнє.

Цього дня усі, хто прибув до Марійського духовного центру, брали участь в урочистих Святих Літургіях, освячували великодні кошики, паски, писанки. Для тимчасово переміщених осіб організували святковий обід в родинному колі. Кожен щирими привітаннями ділився теплом і світлою радістю Воскресіння Христового.

пресслужба Маріського духовного центру

Вам може також сподобатися