Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Традиція святкування празника Богоявлення

2 перегляди

Ще одна масштабна різдвяна традиція у Марійському духовному центрі «Зарваниця» – святкування празника Богоявлення Господнього та Хрещення Ісуса Христа, яке відзначаємо 19 січня. Сотні паломників щороку беруть участь у Богослужіннях, які відбуваються у Зарваниці цього дня.

Не став винятком і цей рік, чимало вірних прибули до святого місця, щоби спільно молитися Святкову Божественну Літургію, набрати освяченої йорданської води й зануритися в купіль святої Анни. У пастирському слові адміністратор малої базиліки Зарваницької Матері Божої о. м. Дмитро Квич привітав усіх паломників, які прибули до відпустового центру з нагоди свята, побажав «Щоби чудотворна йорданська вода, яку ми освячуємо у світлості і радості нашого серця, доторкнувшись до кожного, очистила й освятила нас. Щоби завдяки цьому  ми осягнули міцне здоров’я, завжди у наших серцях панувала велика радість і Божа присутність».

Вже традиційно на купелі святої Анни відбулося Велике освячення води, до якого долучилися священники й парафіяни сіл Зарваниці, Сапови та Вишнівчика. Після водосвяття священики окропили усіх присутніх освяченою йорданською водою.

Також як і кожного року отці, які служать в Марійському духовному центрі та Зарваницькому деканаті колядували, щедрували та грали на музичних інструментах, щоб подарувати усім присутнім радість та прославити Ісуса хрещеного в Йордані.  Особлива духовна атмосфера панувала в цей день у Зарваниці.

Більше фото за посиланням

пресслужба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися