Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Молитовна зустріч Старого Нового року

15 перегляди

Спільна молитовна зустріч Нового року за юліанським календарем стала особливою традиціє, яку щороку відзначають у Марійському духовному центрі «Зарваниця». У переддень празника Обрізання Ісуса Христа та Св. Василія Великого,  13 січня, сотні вірних прибувають до паломницького центру, щоб єднатись у молитві, разом колядувати, щедрувати й прославляти новонародженого Спасителя. Учасники Тернопільського осередку спільноти «Подружні зустрічі» представили колоритне різдвяне дійство – Вертеп, чим подарували усім присутнім радісний, святковий настрій.

Також у цей день архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) приймав вітання з нагоди іменин. Звучали теплі привітання, щирі побажання, різноманітні колядки, віншівки та многаліття.

 

Більше фото за посиланням

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Архиєрейська Свята Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Василій спільно з владикою Димитрієм (Григораком), екзархом Бучацьким,  єпископом Кам’янець-Подільським Іваном (Куликом), єпископом-помічником Тернопільсько-Зборівським Теодором (Мартинюком) і численними священнослужителями.  Багато вірних зі своїх домівок долучались до спільної молитви за допомогою трансляції наживо  у соціальній мережі Фейсбук та на Ютуб каналі МДЦ.  Кожен  дякував Господеві за прожитий рік, за даровані Ним ласки, просив благословення на Новий рік.

Митрополит Василій у пастирському слові подякував кожному, хто обрав зустрічати цей Новий рік з Господом у домі Небесної Матері у Зарваниці. Згадав про радості й перемоги, які ми пережили, але не забув про тривоги й труднощі. «Дорогі мої, ми сьогодні просимо у Бога правдивого щастя одне для одного. Цього щастя я бажаю і вимолюю у Господа для нас усіх. Хочу, щоб ми подякували за усі ласки, які одержали у пережитому 2021 році, а найбільше просимо у Нього миру й спокою в Україні, щоб не гинули кращі сини і дочки нашої землі» – наголосив архиєпископ.

Після Богослужіння представники Теребовлянського відокремленого підрозділу ГО спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» вручили митрополиту Василію та владиці Теодору ордени «Єдність та воля» за невтомну працю, велику допомогу й жертовність для добра українського війська та всього народу.
На завершення святкування семінаристи Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого вітали усіх прочан святковим дійством – Маланкою.

Більше фото за посиланням

пресслужба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися