Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Різдвяна атмосфера в Зарваниці

48 перегляди

Одне з найбільш радісних і величних свят у році — Різдво Господа нашого Ісуса Христа ми відзначаємо цими днями. У Зарваниці в особливий спосіб святкування День народження Спасителя. Розпочалося торжество ввечері, 6 січня, у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці, де юні жителі Зарваниці виступили з виставою «Різдвяна феєрія», піснями та віншуваннями прославляючи маленького Ісуса, Діву Марію та святого Йосифа.

Опівночі у храмі Пресвятої Євхаристії Марійського духовного центру “Зарваниця” відбулася урочиста Свята Літургія, яку очолив сотрудник МДЦ о. Микола Медюх, спільно з ректором о. м. Володимиром Фірманом, сотрудниками о. Зіновієм Пахолком, о. Василем  Куриляком, священником-емеритом о. Володимиром Бойчуком. Чимало паломників взяли участь у святкових Богослужіннях протягом свята Різдва Христового, 7 січня.

У малій базиліці розміщується зображена на полотні сцена з Євангелія – приношення дарів пастушками та трьома царями, що прибули зі Сходу. У підземному храмі традиційно встановлено шопку «Ангельське містечко». Та найбільше захоплення у паломників, особливо наймолодших, викликає «живий» вертеп – печера з рідкісними звірятами й птахами, яка найкраще передає тайну народження Божого Сина в убогих яслах. Цього року ця унікальна шопка розміщується біля новозбудованого храму Пресвятої Родини, який у найближчому часі буде освячено. У цьому храмі також знаходиться виставка вертепів, зібраних з різних країн світу.

В день Різдва Господнього , напередодні празника Пресвятої Богородиці та обручника Йосифа, архиєпископ і митрополит Василій (Семенюк), перебуваючи у Зарваниці, відвідав монастир Покрови Пресвятої Богородиці сестер Василіянок у с. Вишнівчику. Архиєрей привітав с. Йосифу Савку з 85-літтям та іменинами. Сестра активно допомагала в період розбудови Зарваниці і першою започаткувала монастир у Вишнівчику.

Протягом всього різдвяного періоду в Зарваниці лунає дзвінка, урочиста колядка, відчувається особлива атмосфера присутності новонародженого Божого Дитятка, який прийшов у світ, щоби подарувати нам спасіння. Зарваниця завжди чекає паломників, даючи нагоду кожному глибше пережити цей благодатний час Різдва Христового!

Більше фото за посиланням

Вам може також сподобатися