Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Вифлеємський вогонь миру передали до МДЦ «Зарваниця»

1 перегляди

У період приготування до великого й радісного свята Різдва Христвого до Марійського духовного центру «Зарваниця» прибув Вифлеємський вогонь миру, який в дорозі до відпустового місця подолав тисячі кілометрів. Цей вогонь об’єднує всіх християн в очікуванні народження Спасителя, який несе надію, мир, злагоду й любов усьому світові. Важливу місію берегти й розповсюджувати вогонь – символ миру виконує українська скаутська організація «Пласт».

У неділю, 26 грудня, пластуни Зарваницької станиці під керівництвом духівника спільноти о. Януарія Твердуна та старшого виховника п. Володимира Сокирка передали Вифлеємський вогонь Миру адміністратору Марійського духовного центру «Зарваниця» о. Ігорю Засійбіді.

Впродовж останніх років за традицією вогонь миру став добрим доповненням святкування Різдва Христового, ним запалюють свічки в часі Святої Вечері. Зазвичай його зберігають до свята Богоявлення, 19 січня. Усі паломники, які виявлять бажання привезти Вифлеємський вогонь до своїх домівок, можуть отримати у малій базиліці Зарваницької Матері Божої.

пресслужба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися