Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Дні духовної віднови ТМ ТУСК «Обнова» у Зарваниці 

0 перегляди

 Із 10 по 12 грудня в чудотворній Марійській святині, духовному центрі «Зарваниця», понад 30 студентів-католиків,які належать до Тернопільського міського осередку Товариства Обнова, взяли участь у передріздвяних реколекціях. Проповідником духовних наук на тему «Шлях до свободи – за історією Мойсея» став ієромонах Згромадження Редемптористів, а також популярний місіонер в суспільних медіа – о. Сергій Гончаров, ЧНІ (Падре Серж), який зараз перебуває на служінні при Українському католицькому університеті в м.Львові.

Під час віднови душі і тіла, обновляни із отцем-духівником щоденно молились Божествену Літургію в храмі Пресвятої Євхаристії, спільно трапезували, переглядали фільми, роздумували над тематичними науками, які, до слова, відбувались надворі, в різних місцях Марійського духовного центру та обмінювались дарунками в часі чудової командної практики «таємний друг». Також була нагода скористатись із особистої молитви в чудотворному місці, практикувались у дотриманні тиші й не використовували надміру мобільні телефони, відклавши усі свої побутові справи. На підтвердження цього одна з учасниць ділиться  враженнями від реколекцій: «Я відпочила морально, відключила мозок і всі проблеми, будні, метушню – все залишила поза межами своєї свідомості! Мені дійсно бракувало цих днів для перезавантаження. Щоб оновитись. Звісно це  не багато, але сама зміна обстановки позитивно вплинула на мене! І оточення теж дуже впливає. Тому,я рада що саме з обновлянами поїхала, адже це вже дуже близькі мені люди» – пише Ірина Мазур.

Загалом тема «Шляхом до Свободи», яку учасники аналізували  в світлі історії Мойсея, розповідає  про зміну своєї зони комфорту, підкорення Божій Волі та її виконанню, якою б вона не була. Адже бути правдиво свобідним, згідно із християнським вченням – це добровільно обирати пропозицію Творця, володіти собою та вийти із дому батьків своїх для реалізації покликання.

повідомив Зеновій Літинський

Вам може також сподобатися