Марійський духовний центр ЗАРВАНИЦЯ

Митрополит Василій рукоположив нового ієрея та диякона

0 перегляди

У суботу, 13 листопада, в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулися ієрейські свячення випускника Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого диякона Івана Хоми. Чин рукоположення у пресвітери здійснив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) під час урочистої Архиєрейської Літургії у церкві Пресвятої Євхаристії.

Також в цей день митрополит уділив дияконські свячення випускнику Тернопільської духовної семінарії, який завершив студії у Папський Латеранський  університеті в Римі, піддиякону Василю Куриляку. Співслужителями були  ректор Марійського духовного центру о. м. Володимир Фірман, префект семінарії о. д-р Євген Кобильник, декан Шепетівський о. Василь Боднар, о. Володимир Шибіцький, о. Степан Кишенюк, о. Роман Підгайний.

Після Літургії архиєпископ Василій привітав новопоставлених ієрея та диякона, він наголосив на великій гідності та достоїнстві священнослужителя, який,  за словами св. Інокентія,  є посередником між Господом та земним світом. Митрополит  побажав ревності, добра й святості у їхній дорозі служіння. Адже ще митрополит Андрей Шептицький казав, що саме такого духовенства потребує наша церква й український народ.

На завершення о. Іван висловив щиру подяку своєму святителеві за духовну опіку, мудрі настанови, турботу й молитву, якими митрополит ділився продовж навчання у семінарії, подякував ректору Тернопільської семінарії о. Івану Римару, всім викладачам ТВДС, подякував ректору Марійського духовного центру о. м. Володимиру Фірману та священникам МДЦ,  своїм батькам, рідним та друзям.

пресслужба Марійського духовного центру

Вам може також сподобатися